New post

SỬ DỤNG CÀ PHÊ VIÊN NÉN

SỬ DỤNG CÀ PHÊ VIÊN NÉN

Cà phê viên nén được sử dụng khá rộng rãi ở các nước trên thế giới trong đó có Việt Nam. Cà phê được xay sẵn...

SỬ DỤNG CÀ PHÊ TÚI LỌC

SỬ DỤNG CÀ PHÊ TÚI LỌC

Khác với cà phê hoà tan, Cà phê phin giấy lọc của ALAMBÉ là sự kết hợp giữa khẩu vị truyền thống và sự tiện...

08
09
ALAMBÉ
HOW TO MAKE POUR OVER ?

You manually pour hot water over the coffee powder using a ceramic pour-over coffee maker (i.e., Melita) and the special pour-over coffee filter (i.e., Melita). Fans love the fact that you get to control the strength of the coffee, plus the pots are super easy to clean.

Our two Specialty Arabica Coffee, ALAMBÉ DA SAR and ALAMBÉ DA LAT will develop their UNIQUE full aromas using the pour over approach, kindly prepare it as follows:

  1. Fold your paper filter and moisturize it with a bit of hot water.
  2. Use 8 to 10 heaped teaspoons of coffee for a classic Melitta filter (see pictures).
  3. First pour a little water to infuse the coffee powder.
  4. Wait a few seconds, and slowly continue pouring water (~ 98 C° just under boiling point).